السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
المقــــادير
طماطم مفرومه ناعم
ثوم طازج
جبنة موزاريلا مبشورة
جبنه رومي او بارميجانو مبشورة
لحمة مفرومة
زيت زيتون
زبدة
مكرونة أقلام زي اللي في الصورة
وطبعا ملح وفلفل
الكميات انتي تحدديها مثل ماتحبي
نسلق المكرونه في ماء مغلي وقليل زيت و ملح وفلفل
نصفيها ونشطفها بالماء
في طاسه مناسبه نضيف اللحم المفروم ونقلبه دقيقتين علي النار مع الثوم المفروم
وملح وفلفل وملعقتين زيت زيتون
ثم نضيف الطماطم ونقلبها ونتركها تتسبك علي النار حوالي 20 دقيقة
لحد ما قوامها يثخن
ثم نبدأ نقلب المكرونة مع الجبنة الرومي المبشورة وملعقتين زبدة سايحة
ونرصها بالشكل ده في صينية جوانبها ممكن تنفتح
وطبعا ما ننسى ندهن الصينية بالزبدة الأول ونرش القاعدة بالبقسماط
الناعم حتى تطلع بسهولة
بعد ما اللحمة تتسبك نبدا نرشها علي وحدات المكرونة ونحاول نحشي
كل وحدة باللحمة
لاتتركوا وحدة فاضيه لأنه هايأثر علي الشكل النهائي
زي ما حصل معايا
في الاخر نحط الجبنه الموزاريلا علي الوجه
بعد ما نرش الجبنه علي الوجه
ندخلها الفرن
نتركها حوالي 10 او 15 دقيقه الى ان تسيح الجبنة والوجه يحمر
نفك جوانب الصينيه ونقدمها ساخنه وممكن لو فيه صوص لحمه متبقي يتحط جنبها
دا شكلها من فوق
ومن الجنب
ملحوظه : شوفوا الاثنين الفاضيين الجبنه نزلت تحت لانهم ما كانو محشيين لحمة
عشان كده راعوا انكم تحشوها كلها
دي قطعة لاول وحدة ترد علي الموضوع
و من قريب
بالهنا والشفاء
المقــــادير
طماطم مفرومه ناعم
ثوم طازج
جبنة موزاريلا مبشورة
جبنه رومي او بارميجانو مبشورة
لحمة مفرومة
زيت زيتون
زبدة
مكرونة أقلام زي اللي في الصورة
وطبعا ملح وفلفل
الكميات انتي تحدديها مثل ماتحبي
نسلق المكرونه في ماء مغلي وقليل زيت و ملح وفلفل
نصفيها ونشطفها بالماء
في طاسه مناسبه نضيف اللحم المفروم ونقلبه دقيقتين علي النار مع الثوم المفروم
وملح وفلفل وملعقتين زيت زيتون
ثم نضيف الطماطم ونقلبها ونتركها تتسبك علي النار حوالي 20 دقيقة
لحد ما قوامها يثخن
ثم نبدأ نقلب المكرونة مع الجبنة الرومي المبشورة وملعقتين زبدة سايحة
ونرصها بالشكل ده في صينية جوانبها ممكن تنفتح
وطبعا ما ننسى ندهن الصينية بالزبدة الأول ونرش القاعدة بالبقسماط
الناعم حتى تطلع بسهولة
بعد ما اللحمة تتسبك نبدا نرشها علي وحدات المكرونة ونحاول نحشي
كل وحدة باللحمة
لاتتركوا وحدة فاضيه لأنه هايأثر علي الشكل النهائي
زي ما حصل معايا
في الاخر نحط الجبنه الموزاريلا علي الوجه
بعد ما نرش الجبنه علي الوجه
ندخلها الفرن
نتركها حوالي 10 او 15 دقيقه الى ان تسيح الجبنة والوجه يحمر
نفك جوانب الصينيه ونقدمها ساخنه وممكن لو فيه صوص لحمه متبقي يتحط جنبها
دا شكلها من فوق
ومن الجنب
ملحوظه : شوفوا الاثنين الفاضيين الجبنه نزلت تحت لانهم ما كانو محشيين لحمة
عشان كده راعوا انكم تحشوها كلها
دي قطعة لاول وحدة ترد علي الموضوع
و من قريب
بالهنا والشفاء